IoT Gateway kontrollere med Node-Red

Knutepunkt for kommunikasjon mellom enheter og programvare.

IoT (Internet of Things) dreier seg hovedsakelig om kommunikasjon og deling, behandling og visingav DATA.
Det er en fremvoksende trend der et stort antall innebygde enheter (ADAM-6000, WISE-4000) er koblet til Internett. Disse enhetene kan kommuniserer med hverandre og eller med bruker input. Data sendes til Gateway kontrollere eller til sky løsninger der dataene enkelt kan behandles og analyseres. IoT-løsninger er bygget for mange vertikale applikasjoner som miljøovervåking og -kontroll, helseovervåking, overvåking av kjøretøyflåte, industriell overvåking og kontroll og hjemmeautomatisering. Våre IoT Gatway kontrollere hjelper deg enkelt med å utvikle, teste og samle data fra smarte enheter. Visning av data og videresende det til server eller sky løsninger.

KGS Systemer AS har over 30 års erfaring med industriell kommunikasjon og vi har hele tiden jobbet med åpne protokoller som støttes på tvers av produsentene. Våre kontollere kan brukes som bindeledd mellom alle disse forskjellige protokollene. (One Controller to rule them all.. :D)
Våre IIoT Gateway kontroller-løsninger er derfor intet unntak. Bygd rundt den populære Node-Red som gir deg et enkelt objekt-orientert programmeringsmiljø gjør det enkelt å videreformidle data til web.

 

Klar til bruk

Våre IoT Gateway kontrollere kommer ferdig med Node-Red,

Sensor til web   Har du sensordata og ønsker å vise det på internett, så kan det gjøres på kort tid.
Ferdige web-grensesnitt noder gir deg enkelt tekst, grafisk visning eller diagram. Konfigureres på få minutter og klar for bruk.

Deling av data Du kan enkelt dele data mellom våre IoT Gateway kontrollere, Webservere eller andre netttjenester slik som thingsboard.io, freeboard.io, Microsoft Azure eller bare lagre direkt til en DropBox konto som du deler.
Husk hvis data deles på åpne løsninger på nett er disse som oftes synlig for alle, så ikke del sensitiv informasjon!

Stor protokoll støtte Våre IoT Gateway kontrollere kommer ferdig med støtte for Modbus-TCP, Modbus-RTU, MQTT, REST, OPCUA, og mulighet for støtte for flere protokoller.

Node-Red  

Node-Red er et enkelt men kraftfult objektbasert programmeringsspråk.
Om det er visning av sensordata på WEB eller videresending av data til andre enheter. Det meste lar seg gjøre på en enkel og oversiktlig måte.

Objekt basert grensesnitt

Node-Red har et web-basert objekt grensesnitt som er enkelt og intuitivt å bruke.
En rekke "Noder" brukes med forskjellige funksjoner, som da settes sammen.
Eksempelet under viser noder fra venstre hvor det hentes sensordata fra en Modbus-TCP til høyre der 2 temperaturer vises på en webside.

Sensor til WEB Mulighet for å lage egen weside (Dashboard) direkte fra Node-Red. Dette kan du gjøre på få minutter og er veldig intuitivt å bruke.
Under vises en et eksepel på visning av sensordata på en webside gjennom Node-Red sitt Dashboard.

Innebygget MQTT Broker

MQTT er en maskin-til-maskin (M2M) / "Internet of Things" -tilkoblingsprotokoll. Den ble utformet som en ekstremt lett publisering / abonnement messaging transport.
Det er nyttig for forbindelser med eksterne steder der lite nettverksbåndbredde er nødvendig.

For eksempel har den blitt brukt i sensorer som kommuniserer til en megler via satellitt-link, via sporadiske oppringningsforbindelser med helsepersonell, og i en rekke hjemmautomatisering og små enhetsscenarier. Den er også ideell for mobile applikasjoner på grunn av sin lille størrelse, lave strømforbruk, minimerte datapakker og effektive distribusjon av informasjon til en eller flere mottakere

Alle våre IIoT Gateway kontrollere kommer med innebygget MQTT. Merk at på de fleste av våre IoT Gateway er ikke MQTT server aktivert som standard. Dette må gjøres manuelt før den taes i bruk.

Ekstern web-integrasjon

foretningside

Ekstern web-integrasjon av sensordata gjøres på mange måter. Enten ved å benytte ferdige løsninger som f.eks freeboard.io eller egen webserver. Uansett er det enkelt å dele data fra våre IIoT Gateway Kontrollere.

Eksempler på ekstern webvisning av sensordata:

Vare- og besøksadresse

KGS Systemer as
Sykehusvegen 21
9019 Tromsø

Google maps

Postadresse

KGS Systemer as
Postboks 6400
Forskningsparken
9294 Tromsø

Kontakt oss

Telefon: 777 52 910
E-post: kgs@kgs.no
Org.nr: NO966783613MVA

KGS Logo

                                   

 ©Copyright 1986 - 2024 KGS Systemer as.



KGS Logo